Mannen i 40-årene fra Finnmark står tiltalt etter straffelovens paragraf 219 og 282, for å ha grovt og gjentatt mishandlet sin ektefelle og sine barn.

I løpet av en periode på seks år, fra 2012 til og med 2018, skal den tiltalte mannen gjentatte ganger ha voldtatt kona si og utøvd vold mot henne. Volden bestod blant annet av slag mot ansiktet, lugging og kvelertak. Ved minst en anledning skal mannen dessuten ha gitt henne bedøvende medisiner.

I tillegg skal mannen ha kontrollert mobilen til kvinnen og fulgt etter henne da hun var ute av huset. Ved en anledning skal han ha kuttet opp beltet til morgenkåpen hennes med en kniv og truet med å skade henne med den.

Med barna tilstede

Ifølge tiltalen skal mye av mishandlingen ha skjedd mens barna var hjemme og kunne høre hva som pågikk, ved flere anledninger skal barna ha sett at moren hadde blåmerker og andre skader som følge. Barna ble heller ikke skånet fra volden, i følge tiltalen har mannen holdt sønnen sin så hardt i nakken at han fikk blåmerker, og gjentatte ganger skal han ha vridd håndleddene til datteren sin.

Hovedforhandlingene mot mannen vil gå den 31. januar.