Torsdag kunne EU-minister og Høyre-topp i fylket, Frank Bakke Jensen, fortelle at det gis startordre for ferdigstillingen av RV94 inn mot Hammerfest.

Arbeidet med første del av strekningen Skaidi-Arisberget pågår for fullt, men det har vært uvisst hvorvidt RV94 inn til Hammerfest ville bli helt ferdigstilt i kommende NTP-periode.

I en pressekonferanse torsdag fomiddag kom beskjeden:

– Det blir gitt en startordre nå, der resten av strekningen skal fullføres. Vi sier – her er strekningen, her er planperioden og i løpet av denne perioden skal dette ferdigstilles, sier Frank Bakke Jensen.

Innen 2023 skal veien inn til Hammerfest (Rypefjord) stå ferdig. Videre inn til bykjernen og gjennom byen er det arbeidet med «Bypakke Hammerfest» som gjelder.

...men ingen nyheter om RV93

Det var derimot lite å melde om veien fra Alta og sørover mot finskegrensa. På spørsmål om hvorvidt det var noe å fortelle om RV93, ga Høyre-Jensen klar beskjed:

– Vi er her i dag for å snakke om RV94.

– Jeg må da få spørre?

– NTP er ikke lagt fram ennå, så vi har ikke noe svar rundt RV93. Det pågår forhandlinger nå, og vi får se hva forhandlingene ender med, sa Jensen.

– Men RV93 er viktig for oss, det er også regjeringen klar over, skjøt Bengt Rune Strifeldt (Frp) inn.