Mandag morgen ble politiet kontaktet av familien til 20 år gamle Espen Giæver Antonsen fra Hammerfest. Bakgrunnen for at familien tok kontakt var at Antonsen ikke kom hjem som han skulle.

– Handlingsmønsteret til savnede avviker veldig fra normalen. Han beskrives som en pliktoppfyllende kar som følger sine faste rutiner. Når disse ikke blir fulgt, så stiller familien spørsmål rundt hva som har hendt, sier operasjonsleder Sverre Andre Opdahl til Altaposten.

Passerte svenskegrensa

Mandag formiddag gikk politiet ut med en offisiell etterlysning etter Antonsen. I den anledning ble også bilen tilhørende Espens bror, en rød Mazda med registreringsnummer ZT31854, etterlyst.

Like etter at politiet gikk ut med etterlysningen, fikk de napp:

– Vi ble kontaktet av svenske tollmyndigheter, som kunne melde at bilen hadde passert grensa mellom Finland og Sverige, i Haparanda, klokka 10.34. Verken vi eller familien har noen forklaring på hva som kan være årsaken til at bilen plutselig befant seg her, sier Opdahl.

– Finnes det videoovervåkning fra grensestasjonen som kan si noe om hvem som kjørte bilen?

– Vi jobber for å få tilsendt videoovervåkningsmateriale, og vil kunne svare på dette om litt, sier operasjonslederen.

– Ingen svarer

– Etterforskes saken i forhold til at det kan ha skjedd noe kriminelt?

– Vi har igangsatt søk som følge av at familie og pårørende har meldt han savnet. Det er for tidlig å si noe om det kan ha skjedd noe kriminelt.

– Har dere forsøkt å ringe han?

– Det har vi. Telefonen er avslått, og vi har således ikke fått kotakt med ham, sier Opdahl.

– Har dere noen teorier rundt forsvinningen?

– Nei, det har vi ikke, sier Opdahl.

Politiet ber om at de som måtte ha tips tar kontakt på 02800 eller 78428000.