Alta Laksefiskeri Interessentskap har gjennom årene satt opp gapahuker og utedo på alle fiskeplassene fra Forbygninga og opp til Steinfossen, og melder at de nylig gjorde en god del forefallene arbeid på leirplassene i Sandia sone. Det var hovedsaklig opprydding på fiskeplassene som sto på arbeidslista denne gangen.

Jevnlig innsats

– Ansatte i Alta Laksefiskeri Interessentskap vært innom alle leirplassene i Sandia og tømt utedoene, ryddet i gapahukene, klippet stier, plukket søppel og rensket opp på de ulike bålplassene, heter det fra Tor Erland Nilsen og Karianne Johansen i ALI.

Ikke kast øl- og brusbokser og engangsgriller på bålet, oppfordrer ALI. Foto: Karianne Johansen

Denne typen vedlikehold langs elva er noe som kreves både før og under og etter sesongen, sier de.

Kroker og snøre

Og nå som det altså er ryddet rundt alle gapahukene i Sandia sone, har de en klar rydde-oppfordring til folk som skal har tenkt seg i elva.

– Det er viktig å rydde godt opp etter seg etter endt fiske. Ikke kast ølbokser og brusbokser på bålet. Heller ikke aluminiumsfolie og engangsgriller, sier Nilsen og Johansen. Annet søppel du oppfordres til å rydde i tillegg til det som ble nevnt, er glassflasker og korker, fiskesnører og fiskekroker, snus og sigarettsneiper, plast- og engangsartikler.