Bedriftsleder Patricia de Wilde fortviler. Igjen er Bergsfjord uten fergeforbindelse, grunnet teknisk feil på ferga.

Hun leder bedriften De Wilde slipp og mek i Bergsfjord og har også startet selskapet Loppa Fishing Camp AS.

Nedprioriteres

De Wilde har fått beskjed om at det er ferga til Hasvik som har fått tekniske problemer. Som følge av dette har Boreal satt inn Bergsfjord-ferga i Hasvik-sambandet.

– Det betyr at vi får hurtigbåt i stedet for ferge. Hurtigbåten tar ikke biler. Vi har fått vite at hurtigbåt er satt inn fordi reserveferga, den gamle MS Hasfjord, ligger tom for diesel. Dette byr på et umiddelbart problem for oss, for vi skulle få Relacom hit for å ordne med internett til den nye bedriften vår, Loppa Fishing Camp AS. På grunn av stansen i fergetrafikken allerede fra mandag kveld kan heller ikke Vefas komme ut og gjennomføre renovasjon, og det blir heller ikke plassert ut vårryddingskontainere som planlagt, sier de Wilde.

Hun legger til at hun synes det er forferdelig at Vestre Loppa blir nedprioritert på denne måten.

Må finne løsning

Samferdselssjefen i Finnmark, Jørgen Blix, sier han har vært i kontakt med Boreal, men beskjeden han har fått er at de er usikre på hvor lenge MF Hasvik vil være ute av drift, de har derfor i mellomtiden satt inn Loppøy som ikke kan ta biler.

– Hva gjør dere da?

– Jeg venter på en tilbakemelding fra Boreal på dette og regner med at de vil komme opp med en løsning. Det er de nødt til å komme med, for Loppa kan ikke være uten samband som tar biler. De kan ikke benytte Hasfjord heller, for den er satt inn som reserveferge mellom Kjerringholmen og Akkarfjord, grunnet feil på den ferga som egentlig skal gå der, sier Blix til avisa.

Hovedutvalgsleder for samferdsel og kultur, Geir Ove Bakken (Ap) sier i en kommentar at den løsningen som er valgt for vestre Loppa nå er totalt uakseptabel:

– Dette er på ingen måte godt nok, det er rett og slett ikke akseptabelt, sier hovedutvalgslederen.

Jobber på spreng

Boreal beklager de ulempene dette måtte medføre.

– Vi jobber på spreng med å finne en løsning og vil om kort tid komme med en ruteplan der vi ivaretar alle rutene, men det må påregnes forsinkelser, sier Steinar Johan Mathisen, fergesjef hos Boreal til avisa.

– Hvis vi tar årsaken til at ferga Hasvik er tatt ut med teknisk feil, så er bakgrunnen for dette en defekt topp. Delene er bestilt og skal være på vei, så må vi bare få dette reparert. Det er litt «Murphys lov» oppi alt dette, for også Akkarfjordferga har feil og kontrakten vi har med fylket sier at det sambandet med størst trafikk skal prioriteres først. Da er det Hasvik-Øksfjord som står øverst, sier Mathisen.

Han forteller at selskapet nå vil sette inn dobbelskift på ferga som ikke har feil, og på den måten klare å betjene alle punktene mellom Øksfjord, Bergsfjord og Sør-Tverrfjord, samt Øksfjord til Hasvik.

– Vi beklager det som har oppstått og kan vel si med en gang at det kommer til å bli forsinkelser. Men vi skal løse dette og om kort tid publisere en rutetabell som folk kan forholde seg til inntil videre, sier fergesjefen.