Denne uka ble det overført 15.000 kroner fra Monasalongen, og førstkommende søndag gir Alta IF Fotball overskuddet av kampen mot TUIL til Hildes stamcellebehandling. Fredag morgen sto det 379.955 kroner på kontoen.

– Jeg er så glad og takknemlig for dette, og for all støtten jeg har fått.Tenk at det ble så mye fra Monasalongen, utrolig, sier Hilde Amundsen.

Selv har hun panta tomflasker, solgt strikkevesker, grytelapper og tovete julenisser. Vennene har også stått på hele veien.

– Jeg har også fått penger fra både private og næringslivet. Jeg er så utrolig glad for det, sier Hilde.

Det var like før jul at TV Nord og Altaposten skrev om Hildes kamp mot MS (multipel sklerose).

Den siste uka har vært tøff for Hilde, for hun har hatt et attakk, og mistet blant annet synet på det høyre øyet. Det ble intensiv kortisonbehandling.

Hilde har fått noe av synet tilbake.

– Jeg ser lyst på det. Dette blir den siste kortisonkuren på lenge, nå reiser jeg til Russland snart, sier Hilde med et godt smil.

Ga overskudd

Denne uka kunne Monasalongen overføre 15.000 kroner. –  Alle her på jobb synes det er en stor glede å være med på å bidra til at Hilde kan få sin operasjon, og forhåpentligvis en ny hverdag. Kundene syns det er veldig positivt, og at de selv er med på å bidra, sier Mona Vonheim.

SAMMEN FOR HILDE: Friøsrene og kundene på Monasalongen ga 15.000 til Hildes stamcellebehandling. Anja, Katarina, Kine, Linn, Benedicte, Irene, Mona, Lilly-Marlen og Irene rundt Hilde Amundsen. Foto: Kita Eilertsen

Hun oppfordrer enkeltpersoner og bedrifter i Alta til å støtte Hilde.

– Gi et bidrag så hun ikke blir sittende igjen med store utgifter etterpå. Hjelp en av våre egne, sier hun.

Se fotball på søndag

Også Alta IF vil gi sitt bidrag til Hilde som har jobbet dugnad på mange Altaturneringer.

– Familien til Hilde har gjort en super innsats for oss. Moren hennes, Rita Amundsen, har vært styreleder i Alta IF Fotball i to omganger. De har bidratt mye frivillig under Altaturneringa. Nå kan vi gi noe tilbake, sier Andreas Markussen, markedskonsulent i Alta IF Fotball.

Søndag har Alta hjemmekamp mot TUIL (Tromsdalen) og har bestemt seg for å gi overskuddet av arrangementet til Hilde.

– Alle som kommer på kampen, bidrar. Det blir nok en spennende kamp, for vi har fighta mye med TUIL. Nå er de i 1. divisjon og en spennende motstander. Gled dere, sier Markussen.

DELER MED HILDE: – Kom på kamp på søndag, og støtt Hildes stamcellebehandling, er oppfordringen fra markedskonsulent Andreas Markussen i Alta IF Fotball. Han blir nok å se i Alta-trøya han også. (Arkivfoto) Foto: Karl Eirik Steffensen

Budsjett på 500.000

Ved nyttår var Hilde og vennene halvveis i innsamlingen. Et raskt blikk på kontoen sier oss at det nå står 379.955 der. Det gjenstår 120.000 før hun har det som trengs til behandling og reiseutgifter. Les mer om Hildes kamp på Facebookgruppa «Hjelp Hilde i kampen mot MS». Bidrag kan gis via konto: 0539.71.94932 eller vipps: +47 922 49273