Før valgene i 2009 og 2013 lovet statsråd Frank Bakke Jensen og Høyre at vi skulle få en grundig utredning om hvor i Finnmark det er klokest at sykehusene befinner seg. Lørdag spurte vi båtsfjordingen om han igjen ville love det samme og gå for en hattrick, men til dette svarte han nei.

På linje med Siv Jensen påpekte også han at det allerede ligger utredninger i bunnen. I massevis, sa han.

– Det er ikke slik at jeg ikke gjorde noe fra 2009 til 2013, men jeg satt i opposisjon, sa Bakke Jensen, som videre sa at Jarle Mjøen (politisk redaktør i Altaposten, red. anm.) fikk ha ham unnskyldt for at han ikke rakk å gjøre mer.

Faglig nok

– Jarle prøver å skrive en historie om at det ikke har vært utredning i forhold til sykehusstrukturen. Jeg mener det er feil. Det ligger masse faglige vurderinger bak nasjonal helseplan, og Helse Nord har masse vurderinger.

– Er de faglig grundige nok?

– Ja visst er de det, sier Bakke Jensen.

Da pressemøtet med Høyre og FrP ennå foregikk, mottok Altaposten et innlegg hvor Loppa-lege Olav Gunnar Ballo går hardt i rette med Altapostens dekning av sykehusdebatten. Bakke Jensen henviste til Ballo i sin kritikk.

Edruelighet?

– Jeg støtter meg mer på Olav Gunnar Ballo i den her debatten om det faglige, enn jeg gjør til Jarle Mjøen. Ballo, en erfaren finnmarkslege, støtter oss i synet på at for mange akuttavdelinger vil ta ned kvaliteten og sette pasientsikkerheten i fare, sier Bakke Jensen. Han minner om at FrP aldri har lovet et tredje sykehus til Alta.

– Det må være lov å ønske seg litt større edruelighet fra kommunikasjonsbyrået Altaposten i den her saken, sier han, og viser til tall på ventelister, som han mener har blitt brukt til å farge et budskap. Hva som står på skiltet på taket interesserer ham for øvrig ikke, sier han.

– Det er innholdet i huset som er det viktige, og vi har kontinuerlig levert bedre og bedre helsetjenester, sier han.

En strategi?

– Kommentar til at man også fra politisk ledelse i Alta mener det fins en strategi fra Hammerfest sykehus og Finnmarksykehuset om å nedkjempe Alta på helsetjenester?

– Jeg er uenig i at det fins en sånn strategi. Men jeg har hele tiden sagt at det vi må lære oss, og som vi dessverre ikke har lært oss, er å snakke om vestfinnmarkregionen. Vi må evne å se samlet på denne regionen. Hvis vi bare skal drive med landsbykamper, ja da ser det mørkere ut, sier Bakke Jensen.