Stefaren til jenta som på tidspunktet var 13 år gammel, møtte opp i retten for å følge saken mot mannen som er tiltalt for forbrytelsene mot jenta. Jenta er nå 15 år gammel.

Rettssaken gikk for lukkede dører, og media måtte forlate saken. Dette ble anket av både Finnmark Dagblad og Altaposten, men det er fortsatt ikke kommet noen avgjørelse i saken fra lagmannsretten.

Vil ikke kommentere

Stefaren til fornærmede fikk imidlertid etter anmodning fra bistandsadvokaten lov å være til stede.

Bistandsadvokat for jenta, Benny Solheim, ønsker imidlertid ikke å kommentere hvorfor stefaren ønsket å følge saken mot den 29 år gamle Alta-mannen.

– Sendte bilder av kjønnsorgan

Altamannen (29) skal ha hatt seksuell omgang med jenta ved to anledninger, og skal ha avtalt penger som gjenytelse for dette. Han skal også ha sendt bilder av kjønnsorganet sitt på «Snapchat» til flere jenter, ifølge tiltalen.

Kripos har hentet ut tekniske bevis fra telefon og data-enheter i sakens anledning.

Altaposten meldte torsdag at statsadvokat Lars Fause ba om fengsel i fire år og tre måneder for mannen i retten denne uka.

Advokat Håkon Helsvig ba imidlertid om full frifinnelse på vegne av sin klient.

– Han mener at han var uvitende om fornærmedes alder. Han fastholder også at han ikke betalte for den seksuelle omgangen, sier forsvareren.

Ble ikke overrasket

Aktoratet mener at mannen har betalt kroner 1000 for den seksuelle omgangen. I tiltalen var det også opprinnelig med en post om at mannen skal ha gitt sprit som gjenytelse for de seksuelle tjenestene.

– Dette ble frafalt, opplyser forsvarer Helsvig.

– Ble mannen overrasket over påstanden?

– Nei, jeg hadde forberedt ham på at straffenivået ville ligge i det leiet der dersom han blir dømt, svarer forsvareren.

– Mener mannen selv han har en tilbøyelighet mot svært unge jenter som krever behandling, og er dette noe som har vært et tema i rettssaken?

– Nei, svarer Helsvig.

Mannen har flyttet fra Alta for ett år siden. Han har vært i poitiets søkelys også etter at han har flyttet sørover.

29-åringen er tidligere straffedømt for seksuell omgang med barn under 16 år.