Laks Kista 17 kilo, 17.juni 2010 Foto: Privat

Men tro ikke at bygningsarbeideren fra Kautokeino gikk fri i fjor heller, for også da hadde han hellet med seg og landet en 10,5 kilos fisk i Sorrisniva den 18. juni.

Personlig rekord

I går var Bongo igjen i elva, ett år etter. Da fisket han for andre gang med flue i Altaelva. I Kista slo storlaksen til på ei egenkomponert flue, den samme han fikk laksen på i fjor.

Per Andreas har tidligere fisket litt etter laks i Lakselva, for familien har hytte i Porsanger. Men denne storingen er helt klart personlig rekord. Og man kan se på fjeset til storfiskeren at dette var en opplevelse som han kan banke inn mange spiker og tenke tilbake på når han skal på jobb igjen som bygningsarbeider.

Bra i Forbygninga

Blant store og fine fangster siste døgn, har vi Thor Christian Holten som fikk en 14,5 kilos laks i Detsika. Ellers ble det tatt flere fine laks i Forbygninga i går og i natt.

– Endelig var det min tur, sa Jørgen Persen Sara til Altaposten i går ettermiddag. Han er kjent for å assistere andre, men i går var det Jørgen som kunne juble over fangst. ? Jeg var nær ved å gi opp, sier han med 12-kilosen på land. Mikkel Bongo var ikke mindre fornøyd med sin 12-kilos i natt.

– Jeg har bare tre års erfaring, så dette er rekord for mitt vedkommende, sier han til Altaposten.

Thomas Brinck hatt noe enda større på gang i går da han sveivet inn en 14-kilos.