Det innebærer at han fra og med mandag sier nei til gjester som har bestilt gjennom Booking.com.

– Gjestene våre betaler reservasjonen sin til Booking.com, hvorpå vi som overnattingssted normalt får utbetaling, fratrukket provisjon og betalingsavgift på ukebasis, sier Kjosnes i en pressemelding.

Ifølge Kjosnes ligger utbetalingene for sommeren nesten halvannen måned eller mer, på etterskudd.

– Det dreier seg om millionbeløp vi ikke har fått utbetalt.

Han skulle ønske at Booking.com tok et større ansvar i sakens anledning.

– Men de stikker elegant hodet i sanda og besvarer henvendelser med standardsvar om at de nesten er i mål med alle utbetalinger.

Får ikke betalt ut lønninger

Dette skaper store utfordringer for Kjosnes, som verken får betalt leverandørene eller lønningene til de ansatte.

Nå skal overnattingsstedet kontakte og informere alle gjester med kommende bestillinger om at disse ikke vil aksepteres inntil Booking.com har gjort opp for seg. Gjestene får mulighet til å avbestille uten at det koster noe ekstra.

– Vi ønsker for alt i verden, ikke å ødelegge feriene til våre gjester. Selv om de opprinnelige reservasjonene gjort gjennom Booking.com ikke vil bli akseptert, vil vi la gjestene avbestille gratis og gjøre ny reservasjon til samme pris direkte med oss.

Oppgraderte økonomisystem

Booking.com eies av det børsnoterte selskapet Booking Holdings som på NASDAQ verdisettes til omkring 1000 milliarder kroner.

I løpet av sommeren gjennomførte Booking.com en oppgradering av sine økonomisystemer. Underveis og i etterkant av denne prosessen har det resultert i betydelig forsinkelser i utbetalinger til overnattingsstedene.

– At en internasjonal aktør, som i hovedsak formidler overnatting til ferie- og fritidsreisende velger å oppgradere sine økonomisystemer midt i høysesongen for nettopp dette segmentet er intet annet enn formidabelt, slår Kim Kjosnes fast.

Beklager forsinkelsen

TV2, som har intervjuet Kjosnes i sakens anledning, har sendt en rekke spørsmål til Booking.com, men ikke fått svar. De har derimot fått en generell uttalelse om at de beklager forsinkelsen.

«Vi beklager forsinkelsen i utbetalinger som noen av våre overnattingspartnere nylig har opplevd, og er glade for å si at de aller fleste av våre partnere nå har mottatt det de skylder dem», skriver de i en epost.

Der står det også å lese at de har jobbet rask med å ordne i uforutsette tekniske problemer under et globalt og planlagt systemvedlikehold.