FLUELAKS: Kurt Egil Ingebrigtsen trosset regnværet og sikret seg en flott gjellfisk på drøye 11 kilo et sted i nersonen. Foto: Kai Morten Isaksen

– Ingen tvil om at dette er favorittflua mi Laksen var så tung når den tok at jeg først trodde jeg hadde gått fast i et tre på bunnen, sier den stolte fiskeren.

Samme flue

Ingebrigtsen er ikke uvant med store lakser. I fjor fikk han sin største laks til nå, en kubbe på 18 kilo.

– Den var bare 113 cm lang, så den var skikkelig feit, forteller han.

Gårdagens fisk ble tatt på den samme flua som han fisket med da 18-kilosen tok i fjor.

– Jeg hadde flua liggende i flueskrinet i to år før jeg turte å prøve den. Etter det har den gitt meg mange fisker, humrer han.

– Det strammet til noe veldig ved 22-tiden. Jeg hadde fått en diger støing like før som før vinteren må ha veid 15-20 kilo. Den var veldig lang. Men dette var ingen støing, det kjente jeg ganske fort. Gjellfisken veide 11,2 kilo, forteller han.

Fangsten tok et sted i nedre del av Altaelva.

Laksekoteletter

Laksen Kurt Egil fikk under fiske sammen med kompisen Kai Morten Isaksen, var radiomerket. Fisken var satt ut 8. mai ifølge en sjekketelefon til lakseforsker Audun Rikardsen.

– Fisken blødde en del, og jeg er ikke sikker på at den hadde overlevd hvis jeg hadde satt den tilbake. Derfor tok jeg den og nå blir fisken til laksekoteletter, forteller han.

– Den var knallrød inni. Mye rødere enn 18-kilosen jeg fikk i fjor. Flott fisk, slår han fast.

  • Nummeret til laksetelefonen er 988 98 191. Send sms etter klokken 23. Se også laksestafetten på side 18 i dagens avis.