– Alta kommune stiller alle faglige ressurser tilgjengelig for de som måtte ha behov for hjelp eller oppfølging tilknyttet saken, heter det i et informasjonsbrev til foreldre og foresatte, undertegnet rådmann Bjørn-Atle Hansen og kommunalleder Mads Stian Hansen.

Viktig med informasjon

Kommunen har fulgt opp den konkrete barnehagen, der den siktede og varetektsfengslete ble pågrepet.

– Vi vil følge opp barnehagen med alle nødvendige ressurser, forsikres det. Politiet var under gårsdagens pressekonferanse klar på at saken per nå omfatter ett barn.

Kommunen vil også sørge for at informasjon spres.

– Vi har hatt informasjonsmøte med alle styrere i private og kommunale barnehager.  Videre vil vi komme til å avholde foreldremøte i flere barnehager så snart det lar seg gjøre, opplyses det.

Kontaktinformasjon

– Alle barn i Alta trenger nå trygge voksne rundt seg. I likhet med andre saker må vi svare på spørsmål vi eventuelt får fra barn, tilpasset deres alder, konkluderes det i brevet. Både barnehageansvarlig Nina Sørensen, kommunepsykolog Christel Sundsfjord og kommuneoverlege Frode Øvrejord.

I tillegg får foreldre og foresatte kontaktinformasjon til politiet og Barnehuset i Tromsø hvis det er mistanke om noe straffbart.