Vest-Finnmark politidistrikt gikk tirsdag formiddag ut med navnet. Kautokeino-mannen, som i helgen ble meldt savnet av familien, har altså fortsatt ikke gitt livstegn fra seg. En storstilt leteaksjon har pågått siden lørdag.

– Vi har siden lørdag søkt i området rundt Geasjavre, hvor han opplyste at han skulle dra, men ikke funnet noe som kan hjelpe oss videre i saken. Vi har derfor valgt å avslutte søket for å foreta litt taktisk etterforskning, sammenfatte opplysninger og også andre spor som kan hjelpe oss videre i søket, sier regionlensmann Øyvind Lorentzen.

Politiet har kontroll på bilen til Sokki, som stod parkering i nærheten av elva Cábardasjohka, men har altså ikke sett spor til verken Sokki selv eller ATV`en hans.

– Med bakgrunn i hvor bilen stod parkert er det nærliggende å tro at han har startet til fjells. Vår vurdering er at dette er snakk om en person som er meget fjellvant og innehar mye kompetanse på det å ferdes og klare seg selv i fjellet, og vi leiter derfor fortsatt etter en savnet person, sier lensmannen.

Ber om tips

På spørsmål om når leiteaksjonen eventuelt settes opp igjen, svarer Lorentzen følgende:

– Det er avhengig av hvilke opplysninger vi klarer å få frem. Vi må vite litt bedre hvor vi skal leite, for det å leite på måfå er ikke hensiktsmessig for mannskapene. Nå har de vært ute i marka siden lørdag og ikke funnet noe, da er det bedre å ta en pause og samle trådene. Vi ønsker tips fra publikum om observasjoner eller annet som kan bringe oss videre i etterforskningen. Kommer det inn opplysninger vil vi sjekke de ut fortløpende, fastslår Lorentzen.

Pakket ned

Mandag kveld pakket Sivilforsvaret ned store deler av sin camp ved elva Cábardasjohka. Det ble en stund vurdert om man skulle sette inn dykkere i søket, men på grunn av sterke strømmer i elva, ble dette avblåst i siste liten.

– Det vi i alle fall ikke bli iverksatt et dykkesøk med det første, sa operasjonsleder Tommy Flåten til Altaposten mandag.

Sokki har ikke gitt livstegn fra seg siden han mandag i forrige uke dro på tur med sin ATV. Man har heller ikke funnet spor etter denne.

Det har vært arbeidet ut fra flere teorier, hvor en kan være at mannen rett og slett har tatt en annen rute enn vanlig. Eller har endret planene sine og ikke dratt til fiskevannet Geasjavre likevel.