Assisterende rektor ved Alta videregående skole, Ann Kristin Strøm hadde i det lengste håpet at IKT linja ved skolen skulle bevares, men må nå innse at håpet er ute.

– Veldig trist

I forrige uke ble det klart at Alta videregående skole likevel ikke kan tilby vg2 IKT-servicefag det kommende skoleåret. Hele 18 elever hadde nettopp denne linja som førstevalg, men må nå endre på studieplanene sine.

– Det er selvsagt veldig trist for de elevene som ønsket å studere IKT i Alta, men vi kommer forhåpentligvis sterkere tilbake til neste år. Vi har håpet i det lengste at dette skulle løse seg, men måtte altså i forrige uke innse at vi ikke kan tilby IKT for vg2-elevene i år, forteller Strøm.

Behovet er der

Strøm påpeker at selv om skolen bare kunne tilbudt 8 plasser, er søkertallet på 18 et tydelig tegn på at behovet for en slik linje i Alta helt klart er tilstede.

– Det er klart at det er arbeidsbelastende for de aktørene som har elevene inne som lærlinger, og i dette tilfellet var studiet et samarbeid mellom skolen, kommunen, høyskolen og næringslivet. Nå er flere av de aktuelle partene inne i omleggingsprosesser, som gjør at de det kommende året dessverre ikke hadde mulighet til å ta imot elever. Vi vil derimot gjøre vårt for at det skal legges til rette for et nytt tilbud fra neste skoleår, men den endelige beslutningen vil ligge hos fylket, avslutter hun.

Kan flytte til Vardø

Marit Strand Hågensen, inntaks- og formidlingsleder i Finnmark Fylkeskommune sier til Altaposten at fylket nå jobber på spreng med å få kontakt med alle 18 søkerne, for å informere de om beslutningen og for å la de endre på søknadene sine.

– Vi fikk beskjed fra skolen i forrige uke om at studielinjen ikke blir videreført, og har siden da forsøkt å komme i kontakt med alle 18 søkerne. Vi kan ikke love noe, men vi jobber med å utvide det ordinære IKT tilbudet i Vardø, slik at de elevene som ønsker det forhåpentligvis vil få muligheten til å studere vg2 IKT-servicefag der.