NY REKORD: Geir Ludvig Aasen Ouren og Jon Kristian Svaland vant 700-kilometeren i Offroad Finnmark på ny rekordtid. I premie får de 35 000 kroner og et kunstverk i glass. Foto: Magne Ek

- Jeg trodde før start at vi skulle få hard konkurranse. Kampen blir i stedet om andreplassen og jeg er veldig glad for at ikke vi er med der, sa Svaland etter målgang.

Da vinnerlaget passerte målstreken i gågata i Alta klokken 07.44 i morges var ingen av de andre lagene kommet til sjekkpunktet Jotka vei der vinnerlaget syklet inn klokken 23.23 i går kveld.

Svaland kunne fortelle at de underveis klarte å være positive uansett hvor tøft de hadde det.

- Vi har ikke sagt et eneste negativt ord underveis. Vi har bare kjørt på, sa Svaland.

- Og vi har fortalt hverandre gode historier, fortsatte han.

Svaland virket usannsynlig frisk etter målgang, mens lagkameraten Geir Ludvig Aasen Ouren virket litt mer sliten.

- Jeg må nok bruke en uke eller to på å komme meg, så det blir garantert ikke mye hard trening den neste tiden, sa Aasen Ouren.

Teamet, med navn Proteinfabrikken-ABAX/Harald Nilsen AS, brukte to døgn, 19 timer og 14 minutter (67 timer og 14 minutter) på de 648 kilometerne rittet er utenom prologen til Haldde. For seieren fikk de 75.000 kroner og et kunstverk i glass.

Fjorårets vinnertid, som fram til i morges var rekorden, var på to døgn, 21 timer og 29 minutter, satt av nevnte Svaland og hans lagkamerat i det rittet, Tor Halvor Bjørnstad.

Det russiske laget Hei-Hei Team/Grieg Seafod, danskene Team BikeToyz Endurance og Team Glød kjemper om de to siste pallplassene og ventes inn i løpet av ettermiddagen.

Les mer om vinnernes opplevelser i tirsdagens PDF-/papirutgave.