Rundt klokka 19.20 ble stillheten brutt hjemme hos Jens Løkken i Rivarbukt.

– Jeg hørte plutselig et forferdelig smell! Det var så det ristet i hele huset. Som når det er masse kompakt snø på taket som plutselig rauser ned. Et forferdelig drønn!

Trodde det smalt i kjelleren

Løkkens første innskytelse var at det hadde skjedd noe inne hos han selv:

– Jeg sprang ned i kjelleren for å se hva det kunne være, men der var jo alt som det bruker å være. Jeg lurte jo på hva det kunne være, og fortsatte å lete inne i huset mitt. Så, noen minutter senere ringte sønnen min og spurte om jeg hadde sett noe til ei hytte som hadde eksplodert i området. Jeg gikk for å se, og ja visst – der så jeg at det brant noe skikkelig på den andre siden av fjorden, forteller Løkken til Altaposten.

Politiet ble varslet om eksplosjonen omkring klokka 19.20. Det ble slått full alarm og både ambulanse, brann og politi rykket ut.

Løkken mener det må ha vært en voldsom eksplosjon i hytta:

– Det er tydelig at det har vært en skikkelig eksplosjon. Det må det ha vært. For jeg overdriver ikke når jeg sier at det var et forferdelig drønn her hos meg – og jeg bor tross alt på andre siden av fjorden for denne hytta.

Når Altaposten snakker med Løkken rundt klokka 20.30 forteller han at det fortsatt brenner i hytta:

– Jeg ser rett over til hytta, og ser at det brenner godt på andre siden her nå, sier han.

Store skader

Overfor Altaposten bekrefter en meget stresset operasjonsleder at personen som er skadd har fått «store skader».

– Det har gått en eksplosjon i hytta, uvisst av hvilken årsak. Det brenner ennå kraftig, brannvesenet er snart framme. En person er funnet med store brannskader, sier operasjonslederen.

– Vi er på stedet nå sammen med brann og ambulanse.  Sea King kommer hvert øyeblikk, sier operasjonslederen og legger på.