Høyre-veteranen har ikke bestemt seg, men etterlater ingen tvil om at han for første gang på mange tiår kan komme til å velge vekk Høyres stemmeseddel når han går til valg.

– Jeg er kommet i en alder hvor jeg vil være storforbruker av helsetjenester, og ikke minst vil være i en risikogruppe hvor følgene kan bli dramatiske om det ikke finnes et akuttilbud. Mitt spørsmål til partikameratene mine, helseminister Bent Høie og toppkandidat Frank Bakke-Jensen, er gangske enkelt; kan jeg regne med å bli møtt med samme hjelp i Alta som jeg ville ha gjort om jeg hadde bodd et annet sted i landet med omtrent samme befolkningstetthet som i Alta-regionen?

Skuffet

– Det absolutt verste er den arrogansen og mangel på ydmykhet som utvises overfor en tredel av fylkets befolkning. Ikke bare er man ikke villig å gi noe til 7000 mennesker som møter opp for å uttrykke sin frustrasjon og krav om likebehandling, men politikere og helsebyråkrater møter heller ikke opp for å lytte til innbyggerne, påpeker Pedersen.

Laila trøster

–Stortingsrepresentant Laila Davidsen har kjempet kampen  sammen med oss for akuttsykehus. I sin appell under sykehusmarkeringen fortalte Davidsen at hun har snakket med veldig mange i Høyres gruppe på Stortinget, og hun hadde ikke møtt en eneste som ikke støttet oppå om kravet om en helhetlig og samfunnsøkonomisk utredning av strukturen i Vest-Finnmark, påpeker Pedesen og legger til:

Stå på

Han mener det er god Høyre-ånd å utrede flere alternativer for å se hva som gir mest helse for hver krone som skal brukes de neste årene på drift og investeringer i helsevesentet.

– Det er allerede bekreftet både fra Finnmarkssykehuset, og også fra utredningen gjort av Oslo Economics, at det ikke er bærekraft i å fortsette med dagens struktur hvor store summer går vekk i transport, sier Pedersen.

– Vurderer du å stemme Ap?

– Nei, det er enda dårligere alternativ enn Høyre når det gjelder helsetilbud for oss altaværinger.