Undertegnede så den siste filmen om Pirates of the Caribbean og var litt skuffa. Vanligvis er spillene som følger i kjølvannet enda dårligere, men denne gangen er det motsatte tilfellet. Gjengen bak Lego-spillene har tatt tak i Jack Sparrow og kompani, og resultatet er overraskende bra.

Kjent historie

Spillet har de fire filmene i serien som inspirasjon, og tolker i kjent Lego-stil handlingen i kronologisk rekkefølge. Alt starter i scenen der Jack Sparrow kommer til Port Royal i sitt synkende skip og møter smeden Will Turner og guvernørdattera Elizabeth Swan. Karakterene snakker ikke, og alt av handling forklares i komiske småfilmer der latteren ofte lokkes fram.

Ellers er det action som gjelder, avbrutt av oppgaveløsning der legoklosser må bygges og ting bæres hit og dit. Grafikken er god nok, og Jack Sparrow er lett gjenkjennelig der han går og løper i halvsvime.

Tidvis vanskelig

Der Star Wars- og Indiana Jones-spillene i denne serien virket svært så polerte og gjennomtenkte, virker det å ha gått litt fortere i svingene denne gangen.

Mange av oppgavene kan være vanskelige å klare selv for voksne, for spillet er ikke alltid like behjelpelig med å forklare hva som må gjøres. Det går greit etter noe prøving og feiling, men du må være forberedt på å hjelpe hvis små barn skal prøve seg. Og det er nettopp de som vil nyte spillet mest, så lenge du kan trå til.

Bortsett fra dette er det kun gode ting å si om spillet som også lar deg spille to samtidig på samme skjerm.

Og selv om Lego-piratene hadde fortjent noe mer polish, er det fremdeles mer moro å hente her enn i filmen som den baserer seg på.

lego pirates of the caribbean Foto: Lars Richard Olsen
lego pirates of the caribbean Foto: Lars Richard Olsen
lego pirates of the caribbean Foto: Lars Richard Olsen