Siden lørdag, gjennom natta og utover søndagen har en rekke veier vært stengt over hele fylket, som følge av uvær, rasfare og dårlige kjøreforhold.

Blant strekningene som har vært rammet av uværet var Sennalandet. Her åpnet ikke veien før like før klokka 18, fremgår det av Statens vegvesen sine hjemmesider.

Operatør Bente Nyland ved 175-sentralen forklarte hva som var årsaken til at det tok såpass med tid å få åpnet strekningen:

– Det har gått ras, og vi så at det var stor rasfare også i etterkant. Vi måtte dra opp og skyte ned noen skavler for å få bort rasfaren. Dette driver de og rydder i nå, men siste melding er at veien åpner innen klokka 18, sa Nyland i 16.45-tiden.

– Blir det kolonnekjøring da, eller slipper dere folk ut på egenhånd?

– Vi legger opp til fri kjøring. Jeg har ikke fått den siste vær- og føreoppdateringen, men det skal være gode nok forhold til at vi kan slippe trafikk over. Trafikanter bør likevel være obs på at det fortsatt kan komme noe ruskevær, sier Nyland.

  • Den langvarige stengingen av veiene over fylket vårt har ført til stort trøkk på 175-sentralen. Grunnet de mange henvendelsene blir innringere via en automatisk melding oppfordret til å sjekke trafikkinformasjon via nett.