Den 58 år gamle mannen fra Alta møtte tidligere denne uken i Alta tingrett. Han sto tiltalt for brudd på straffeloven, legemiddelloven og vegtrafikkloven. I tiltalen heter det:

  • Tirsdag 23. mai 2017 og/eller forut for dette i Alta oppbevarte han cirka 12 gram hasj.

  • Tirsdag 23. mai 2017 ca. kl. 11.15 langs E6 i Alta førte han personbil, til tross for at han var påvirket av cannabis.

Da han møtte i retten erkjente han seg delvis skyldig, og forklarte seg med at han røyket kvelden før han ble stoppet av politiet i bilen. Men, han mener selv at han ikke var påvirket da han kjørte bilen.

– Det er mulig han hadde noe THC i blodet, men ikke så mye som fremgår av blodprøveresultatene. Han har prøvd å utfordre prøveresultatene, men har ikke lykkes med det da han verken fikk veiledning eller hjelp fra noen, ble det sagt i retten.

Dømmes

Ved straffeutmåling vektla retten tiltaltes egen forklaring, hvor han erkjenner å ha oppbevart hasj, og at han brukte hasj dagen før kjøringen. Tiltales forklaring støttes av politivitnet og beslagsrapporten.

– Da konsentrasjonen av THC så vidt var over en tilsvarende alkoholpromille på 0,5 under kjøringen, ville dette normalt tilsi en betinget reaksjon. Domfelte dømmes imidlertid også for oppbevaring og bruk, noe som trekker i skjerpende retning, bemerket retten.

Mannen mister retten til å kjøre bil i to år i tillegg til å måtte sone en straff og betale en bot.