Vefas melder at renovasjon i Kautokeino utsettes i partallsuka, fra tirsdag 23. januar.  Vefas vil derfor renovere hele Kautokeino tirsdag 30. januar.

– Vår renovasjonsbil fikk kun renovert tre avfallsdunker før bremsen på bilen sluttet å fungere. Problemet er at når renovasjonsbilen tømmer avfallsdunker må bremsen holdes inne og da fryser de i den kulda som er i Kautokeino nå, forklarer Vefas i en pressemelding.

Meteorologikonsulent Rune Skoglund forteller til Altaposten at det klokken 10 tirsdag var minus 29,8 ved siste måling i Kautokeino, mens temperaturen i morgen gradvis vil stige mot 20 grader mot torsdag. Snø inn på vidda gjør at det blir mindre utstråling og temperaturen stiger noe

Også i Bergsfjord skulle det ha vært renovert tirsdag 16 januar.

– På grunn av uvær fikk ikke ferge lagt til kai, og dermed fikk vi ikke renovert.  Vår renovatør Containerservice AS skulle prøve i dag 23. januar, men kom seg ikke til Bergsfjord på grunn av teknisk feil på ferga.  Her vil vi renovere tirsdag 30. januar, opplyses det.

De får i den forbindelse tilbud om å sette kildesortert avfall i sort sekk ved dunk.

– Har man mulighet for å ha sekk inne i uthus eller garasje, så anbefaler vi det, og ikke ha matavfall eller restavfall i sekken, men i dunken, forklares det.