Etter vinteren skal senterleder Frode Wilhelmsen på Amfi Alta stikke spaden i jorda for den planlagte utvidelsen av kjøpesenteret, hvis alt går som planlagt.

– I så fall kan vi åpne 8-10 nye butikker og serveringssteder før jul i 2019, anslår Wilhelmsen.

Det store trekkplasteret blir XXL, sportskjeden som på kort tid har vokst til å bli landets største. XXL skal trekke folk og skape liv i senteret og omliggende butikker.

– Vi plasserer XXL i andre etasje i den nye delen. På den måten hjelper vi de andre leietakerne. XXL er en handlemaskin som vil trekke folk til andre etasje, mens vi ønsker å bruke første etasje til å skape liv i byen. Vi er vant med å ha en sterk andre-etasje her på Amfi, med Clas Ohlson, H&M, Sport1 og en samling av hus og hjem. Denne tradisjonen tar vi med oss videre inn i de nye lokalene, opplyser Wilhelmsen.

Samtidig vil Power flytte for å ligge ved siden av XXL. Dermed frigjøres et stort lokale i dagens andre-etasje.

– Power og XXL har samme eiere og liker å ligge ved siden av hverandre, sier Wilhelmsen.

– Får du leietakere til de nye lokalene?

– Ja, det er ingen problem. Jeg kunne fylt senteret på dagen. Noen leietakere er allerede klare, mens det ikke er avgjort for en del av lokalene. Vi vil vente til vi er i gang med byggingen før vi tildeler de siste lokalene, sier Wilhelmsen.

Utbyggingen er stipulert å koste 250-300 millioner kroner, og prosjektet går dermed inn på topp-10 over store byggeprosjekter i Alta etter tusenårsskiftet.