– Akkurat nå lager vi hjerter. Vi syns de ble fine, sier søstrene Kari  og Anna Soini Gaup. Kari fylles straks 7 år, og Anna er 9. Etterpå skal de lage noe fint på en annen stasjon, bare at det er det mange andre som også vil. Både barn og voksne deltar ivrig på de mange bordene.

– Mamma har sagt vi må vente litt, sier søstrene, som bor i Apanes og som dermed har kort vei og god tilhørighet både til Hjemmeluft bygdelag og Alta museum.

Klippekort er tingen

Hjemmeluft bygdelag har en fin tradisjon med sine juleverksteder, men må utvilsomt ha satt ny besøksrekord i år. Søndag mellom 12 og 14 var det fullt ute på parkeringsplassen, og juleverkstedrommet krydde av folk.

Søstrenes mor heter Trine Soini Johansen, og hun syns juleverkstedet var flott organisert. Hun viser oss et klippekort med fem klipp, et for hver stasjon, og sier det koster 10 kroner for hver av stasjonene. Det blir 50 kroner for et kort, men for de pengene kan man lage mye fin pynt til jul, sier hun.

Blir en tradisjon

– Når jentene er ferdige å perle hjerter har vi lyst til å male på glass. Etter det igjen skal vi lage julekort, ja hvis det blir ledig på det bordet, sier Trine.

– Et opplegg som dette kunne fort blitt kaotisk, men dette var flott organisert. Det er første gang vi deltar, men vi blir nok å ha det som førjulstradisjon i årene framover, sier hun.

Dette er ett av de mange arbeidsbordene da Hjemmeluft bygdelag hadde juleverksted på Alta museum på søndag. Foto: Arne Hauge
Mer moro i vente på Alta museum. Foto: Maureen Bjerkan Olsen