– Flere har ringt og vist interesse for å leie haller og kontorer, sier Tor Egil Hågensen, eier og daglig leder for Hågensen Kran og Transport. Det er entreprenør Roald Johansen som fører opp betongbygget på Jørginasletta på Kronstad, og med elementbygg som dette går det fort unna, bekrefter eieren.

– Vi begynte nå i september, og skal etter boka være ferdige 29. mars neste år. Vi ser fram til å få mye bedre plass, sier Hågensen, som sier det blir et moderne bygg, solid isolert og med pen fasade av marmorbetong.

Skal bo der

Den ene enden av bygget blir kontordel, og denne delen av bygget får flere etasjer. Hågensen skal selv bo på toppen, i tredje etasje, får vi vite. Han har allerede solgt sitt forrige hus og gleder seg til å flytte inn i den til dels storslagne nyboligen.

– Det høver veldig godt å bo der man jobber. Her får jeg mye plass til egne ting, og naturligvis også for virksomheten min, sier han.

Bygget har grunnflate på 800 kvadratmeter, og får om lag 1.200 kvadratmeter bruksareal. Nede får Hågensen blant annet plass for fire trailerhaller, hver på 20 ganger 8 meter, altså 160 kvadratmeter hver.

Enkelt valg

Prisen for nybygget ender på 15 millioner, pluss opparbeiding utendørs samt tomtekostnad. Tomta kjøpte Tor Egil hos Tor Kristensen. Først hadde han napp på ei tomt i Aronneskjosen, men der var det ikke mulig å kombinere næringsbygg og bolig.

– I Alta er det nå bare i Storengveien det går an, og da opparbeidet tomt i Aronneskjosen ble å koste flesk og dessuten måtte skje svært fort, var valget enkelt, sier eieren.

– Her blir det sentralt og flott tilrettelagt både for meg og for leietakere, sier Hågensen.