Direktør Jørgen Masvik hadde i går besøk av næringspolitikerne i Alta kommune og kunne forsikre at anlegget snart vil være operativt, til tross for problemene. Mattilsynets krav er ennå ikke oppfylt, det er derfor ikke ordinær drift ved bioanlegget på Stengelsmoen. Tromlene hvor det skal bli råkompost som sluttprodukt ruller rundt, men det vil gå ennå en stund før alt fungerer som det skal.

– Når dette fungerer optimalt, er det en genial løsning hvor man sitter igjen med råkompost som sluttprodukt. Kapasiteten i anlegget er stort og vi ønsker oss en ny sorteringshall på rundt 1200 kvadratmeter. Vi har et stort uteområde som helst ikke skal misbrukes og vi må stramme opp vår egen struktur her på Stengelsmoen og sortererer bare mer og mer av avfallet selv. Som dere alle vet har vi store planer, men foreløpig altfor lite penger, sa Masvik til politikerne som var på omvisning.

Han la til at EU stiller krav om at innen 2030 skal 65 prosent av alt husholdningsavfall kildesorteres til gjenvinning, mens det er noe lavere prosentkrav til næringsavfall. Masvik var nøye med å fortelle at forbudet mot deponi kom allerede i 2009. Alt som kan gjenvinnes kan ikke kastes eller graves ned.