Direktør Lars Vorland må svare styret i Helse Nord  om ambulansekuttet ved Alta-basen. Styremedlem Kari Jørgensen fra Alta fikk medhold i styret om at saken trengte en ny runde, viser protokollen.

– Når det gjelder flyambulansetjenesten, så skjønner jeg godt at denne saken skaper engasjement. Jeg vurderer det som svært viktig at alle sider av saken belyses så godt som mulig før endelige beslutninger tas, sier Jørgensen til Altaposten.

Jørgensen, som til vanlig er kommuneadvokat i Alta, fikk satt kuttet av ett ambulansefly på basen i Alta på dagsorden til styret i Helse Nord på siste møte, torsdag 22. september. Jørgensen benyttet muligheten under posten eventuelt. Hun mente det var behov for å bringe opp den viktige finnmarkssaken.

– Jeg har fått satt saken på dagsorden i  styret til Helse Nord ved at jeg i styremøte har stilt spørsmål rundt de foreslåtte endringene i tjenesten og hvilke  mulige konsekvenser endringene vil få for befolkningen i Finnmark. Styret reagerte med å be administrerende direktør om en skriftlig tilbakemelding og vurdering  i forhold til de innspill som er kommet i saken, forteller Kari Jørgensen til Altaposten.

Flyambulansesaken skal også diskuteres under et møte i Hammerfest kommende tirsdag, der også Jan Eggesvik og Kirsti Bergstø vil ha sine innlegg.