– For egen del er det første gang jeg er med på oljemessa, og er spent på hva vi får ut av dette. Vi skal gjøre alt vi kan for å selge Alta inn får potensielle etablerere og samarbeidspartnere, sier Ole Steinar Østlyngen som medgir at Alta kommune må innfinne seg å være litt i skyggen av Hammerfest kommune som er oljebyen i Finnmark.

Hammerfests stand hvor ordfører Alf E. Jakobsen er frontfigur er bare 50 meter fra Alta. I tillegg er også Sør-Varanger fra Finnmark å finne i tillegg til de største nordnorske byene.

Han er en del av et sterkt lag, hele ni personer fra ulike deler av Alta-miljøet, skal gjøre jobben i Stavanger. Politisk er stand-teamet og Alta-delegasjonen bredt sammensatt med ordfører Monica Nielsen (Ap), SVs Otto Aas, Ole Steinar Østlyngen (Ap) og odd Erling Mikalsen (Frp). Fra Alta Næringsforening møter Kjetil Kristensen samt at næringsadministrasjonen i Alta kommune er på plass.

Fram til torsdag ettermiddag skal standen til Alta kommune betjenes fr 09.30 til 18.00 hver eneste dag. I tillegg skal representantene møte potensielle samarbeidspartnere, blant annet er det gjort konkret avtale om å snakke med åtte ulike oljeselskap. Oljemessa har også en rekke interessante foredrag og seminarer hvor Alta skal være representert.