Ahmed Aadan Warsame har tilknytning til Vestre Loppa og hevder å kjenne folkesjela godt her. De er mot å bli en del av Alta selv om Loppa kommune har vist svært liten vilje til investering og oppfølging av områdene. Han er ikke i tvil om at folkeavstemningen om kommunesammenslåing med Alta speiler folkemeningen godt. Hele 86 prosent av folket i Loppa sa nei til å bli en del av Alta og ville satse at kommunen fortsatte på egne bein.

– Når jeg leser at Fylkesmannen i Finnmark, utrolig nok støttet av ordføreren i Loppa, vil gå mot folkeviljen og tvangsavvikle kommunen er det vanskelig å forstå. Enda vanskeligere å forstå er at det vil skje nærmest etter ordre fra statsråd Jan Tore Sanner og kommunaldepartementet, sier Warsame til Altaposten.

– Fylkesmannen er regjeringens mann og skal altså overprøve lokaldemokratiet. Et bedre eksempel på embetsstyre og forakt for folkets vilje skal en lete lenge etter, smeller kystparti-politikeren til.

Han råder folket i Loppa til å protestere høylydt og at flertallet i kommunestyret som er mot sammenslåing, må be ordfører Halvorsen følge flertallet i folk og kommunestyre selv om det går mot hans personlige mening.