Trafikkoordinator Torbjørn Holm i politiet gikk tirsdag denne uka ut via Finnmark politidistrikt sine facebooksider og ba publikum om innspill på hvilke veier og områder i Finnmark som bør kontrolleres nå som skolestarten kommer. «Hvor bør vi kontrollere skoleveien», lød spørsmålet.

– Veldig fornøyd

Og Facebook-brukerne var ikke sene om å ta tastaturet i bruk for å svare. Holm er overveldet over responsen:

– Vi rundet raskt 100 likes og nesten like mange kommentarer med forslag til hvor vi bør kjøre kontroller. Flere delte innlegget vårt, og det ble også omtalt i media. Vi synes dette er flott, virkelig bra. Jeg er veldig fornøyd, sier Holm.

– På bakgrunn av innspillene som kom inn har vi laget en liste nå, med en rekke veinavn og områder, i til sammen ni kommuner, denne lista tar vi med oss videre. Mange innspill er på Alta og Kirkenes, og jeg må si det virker egentlig som at Alta har det verste problemet, med tanke på hvor mange forskjellige steder det meldes fra om her. Særlig Aronnesveien og Gakoriveien går igjen, sier trafikkoordinatoren.

Håper på enda flere

– Hva synes du om at det kom så mange innspill?

– Det er bra! At folk synes det er greit å ta kontakt med oss og si ifra hvor de ønsker at vi setter inn innsatsen, det liker vi. Vi ser at Facebook kan være med på å gjøre det enklere å varsle, og håper å fortsatt få inn innspill på både dette og på andre forhold. Vi håper at vi til slutt skal sitte med innspill fra alle fylkets 19 kommuner.

– Hva skjer med lista dere har satt sammen nå?

– Det aller viktigste for oss er at jobben vi gjør nå i ytterste konsekvens kan være med på å hindre at noen mister livet. Det har gått seks liv hittil i år på veiene i Finnmark. Kan vi bruke innspillene vi får fra folk til å berge liv, så gjør vi selvfølgelig det. For vi har ikke råd til å miste noen.