– Siden er mest for gøy, men hvis folk engasjerer seg og vi får mange aktive følgere, tror jeg dette kan bli veldig bra, sier Jan Steve Jensen-Dyrstad. Han er med Ketil Iki administrator for den nyopprettede Facebook-gruppa «Bensinpriser i Alta».

Formålet, forklarer han, er at folk skal kunne holde hverandre oppdaterte med bensinprisene i byen.

– Jeg har tenkt på å gjøre det her en god stund, når jeg på søndag så Ketil la ut bilder, foreslo jeg at vi likeså greit kunne opprette en side. Et par timer senere var vi i gang, forteller Jensen-Dyrstad.

Gruppa har i skrivende stund 274 «likes». Men duoen har ingen planer om å stoppe der.

– Det hadde vært artig om det tok helt av, men så lenge folk er aktive og får noe ut av det, er målet nådd. Mange er opptatte av priser og det er noe som blir ofte diskutert. Det er ikke dermed sagt at vi skal reise rundt og ta bilder. Mye avhenger at også medlemmene bidrar, sier Jensen-Dyrstad.

– Positivt

Daglig leder for Pedersens Varmeservice AS i Alta, Rune Andreassen, ser innen problemer med at folk engasjerer seg i bensinprisene. Tvert imot tror han det kan bidra til å holde prisene mer stabilt.

– Prisene flyr opp og ned hele uka, og med en slik gruppe slipper folk å jage etter de beste prisene. Det her er bare positivt og vil komme alle til gode, sier Andreassen og legger til at de selv er opptatte av å være aktive på Facebook med å legge ut dagens pris.

Det får Andreassen god støtte for hos «konkurrent» Circle K og stasjonsdriver Bjørg Opgård.

– Kjempeflott at folk følger med og er med på å trigge konkurransen med oss som driver. Dette kommer helt klart kundene til gode, sier Opgård til Altaposten.

  • Altaposten har ikke lyktes med å få kommentar fra Esso Bukta og Shell i Alta