Utsi har i et brev til Alta kommune tatt initiativ til å arrangere bruktmarked på torget 20. august. Hun ønsker å leie sentrumsplassen mellom Alfa og interiørbutikken.

I brevet skriver hun at forslaget har mottatt mye positiv respons da hun først la det fram på sin private Facebook-side.

– Jeg tror jeg kan få mange selgere med på et slikt opplegg. I tillegg kommer alle de jeg ikke kjenner til, sier Utsi til Altaposten.

Utsi har også troen på at et bruktmarked vil appellere til nyflyttede studenter i Alta

Miljøbevisst

Hun refererer til miljøvernorganisasjonen Framtiden i våre hender Nord som tidligere har hatt bruktmarkedstilbud i Tromsø. Nord-Norges største by er ikke. Bruktmarked er en populær gjenvinningsaktivitet i flere store og små byer i hele landet.

I tillegg framgår det at dette ville vært et gjenvinningsmarked med miljøvennlig profil.

– Det ville vært utrolig fint å fått dette til under miljøuka årlig, sier Utsi til Altaposten.

Skape liv

Poenget med markedet er å selge videre ting som er i god stand og kan benyttes av noen andre, selv om du selv ikke trenger det.

– Dette skal motivere folk til å gå gjennom egne skap og loft og få sirkulasjon på ting som ikke er i bruk. Dette er ikke bare et samfunnsmessig positivt tiltak, men også et fint opplegg for å skape liv i Alta sentrum i helgene, skriver Utsi i søknaden.

– På bruktmarkededet kan du selge ting du ikke har bruk for lenger. Alt fra leker til møbler, bøker, dvd/cd/vinyl, sko, klær, sportsutstyr, nips. Ingen begrensninger. Lave priser. Hensikten med salget er gjenbruk, ikke egen vinning, påpeker Utsi.

SKAPE LIV: Tommy Berg er entusiastisk over å få liv i Alta Sentrum, og nevner blant annet det utenlandske mat-markedet tidligere i juli som et positivt innslag i Altas kulturliv. Foto: Arkiv

Roser initiativ

Politiker og kulturell ildsjel Tommy Berg gir grønt lys for gjenvinningskonseptet.

– Det er jo en kjempeidè! En slik aktivitet øker gjenbruk og skaper liv i sentrum, og det er jo akkurat det vi ønsker.  Det er absolutt innenfor vår policy for kulturlivet i Alta.

Berg har ikke sett søknaden selv, men er veldig positiv til Inger Elin Utsis idè om å arrangere et bruktmarked, og fastslår at å gjennomgå søknaden er kun en formalitet.

– Mange har leid ut den plassen før, så hvorfor skal ikke hun få lov til det? Det er jo administrasjonen som godkjenner slikt og ikke selve politikerne, men jeg kan på vegne av ordføreren si at vi stiller oss positive til dette.