Johann Eira følte at han hadde gjort en riktig god handel da han fant seg skjorte på LMC med hele 70 prosent avslag.

– Det var den siste de hadde igjen og det var akkurat min størrelse, sier han.

Han betalte for skjorta og fikk så øye på flere fristende tilbud han måtte sjekke. Dermed lot han posen med den nyinnkjøpte skjorta, samt en pose med varer fra ARK, bli liggende ved disken. Det måtte jo være trygt, butikken var jo kameraovervåket.

Kameraene ute av drift

Men på LMC var alle de tre kameraene som skulle overvåke butikken ute av drift. Kommisjonær Bjørn Birger Andreassen kunne dermed ikke hjelpe Eira med å finne ut hvem som fikk med seg posen med skjorta i.

– Jeg er sikker på at det er noen som har tatt med seg feil pose, sier Andreassen, ganske sikker på at skjorta vil dukke opp igjen.

Eira betalte for sin skjorte klokken 15:19, dermed må i tilfelle en av de som handlet etter Eira på lørdag, fått med seg feil pose da de gikk, skal vi tro teorien til Andreassen. Posen fra Ark ble ikke borte.

Butikkeiers ansvar

Amfi Alta har overvåkningskameraer i alle fellesområdene på kjøpesenteret. Inne i butikkene er det butikkeiers ansvar å sørge for kameraovervåkning, forklarer Andreassen. På LMC er det kjedekontoret som drifter kameraene.

Eira er fortsatt litt irritert over hendelsen etter handleturen sist lørdag.

– Det er litt surt, innrømmer Eira.

– Jeg så at her var det overvåkningskameraer og tenkte derfor at det var trygt å la posen ligge ved kassa all den tid butikken var overvåket, så nå føler jeg meg litt lurt, sier han.

– Og det gir jo en falsk trygghet når man er sikker på at kameraene vil fange det opp om noe utilsiktet skulle skje. Så henger de bare til pynt, sier en oppgitt Eira.

– Skjorta var ikke så kostbar med den store rabatten, så det er ikke pengene det står på, sier han.

Beklager

Andreassen på LMC beklager hendelsen og skjønner irritasjonen. Han lover Eira en ny skjorte om ikke den han kjøpte dukker opp igjen etter oppslaget i avisa.

– All den tid kameraene henger der har de en preventiv virkning, og nå må jeg sørge for å få alle kameraene aktivert, påpeker han.

Eira, som er blitt en erfaring rikere, oppfordrer alle til å holde godt på handleposene sine.