Med det varierende været i Nordlysbyen Alta er det godt å ha en «back up» om badetemperaturen ved de lokale strendene er for lav. Både gjester og hjemmekjære tar turen innom, på ulike premisser.

Været påvirker

– Trykket på besøkende i bassenget er veldig væravhengig, sier Kjersti Syvertsen ved Nordlysbadet i Alta.

– Det er veldig varierende da, men det kan også være bra trøkk når det er godt vær ute. For de lokale har nok været mest å si, mens turistene stort sett har planlagt å komme innom på forhånd, så de tar turen uavhengig av om det er sol eller regn.

Hverdagene på sommeren er mer gjestet kontra hverdagene resten av året, men de største tallene håves alltid inn i helgene. Noe av det som gjør «badeland» enda mer attraktivt på sommeren er fasilitetene som ligger tilgjengelig.

Populært

– Den mest populære aktiviteten er nok sklia. Nå har vi jo også satt ut isberget, vi har lagt ut alle lekene og kaféen er åpen, slik som den også er i skoleferiene ellers. Vi får mye skryt, og badegjestene er fornøyde med anlegget, sier Syvertsen.

Fullt kjør

– Det har vært ganske stille fra skoleslutt og ut juni. I juli derimot har det vært bra med folk. Vi får se om det gode været holder seg da, eller om det blir godt trykk igjen hos oss snarlig. Akkurat nå, med det fine været vi har, er det relativt stille, smiler hun.