Vedtaket ble gjort under fylkestingssamlingen i Alta tidligere i juni. Fra høsten settes det ut i livet.

– Et utvidet nettbasert tilbud vil gi større fleksibilitet. Det vil gjøre det mulig å gi et bredere utdanningstilbud i landets største fylke med utfordrende avstander, sier hovedutvalgsleder Johnny Ingebrigtsen (SV).

Tre nye nettbaserte tilbud er på bedingen: Fellesfag for lærlinger, programfag for elever og helsearbeiderfaget for voksne.

– I Finnmark har vi lang erfaring med nettbasert opplæring, blant annet gjennom LOSA-ordningen. Denne erfaringen vil vi ta i bruk når vi nå skal videre utvikle nye nettbaserte tilbud av høy kvalitet, som vil komme både ungdom og voksne i Finnmark til gode, forklarer Ingebrigtsen.

For lærlinger gjør tiltaket at det er mulig å ta større deler av utdanningen i bedriften, der de teorretiske fellesfagene kan tas nettbasert.

Når det gjelder programfag varierer tilbudet fra skole til skole, men tilgjengeligheten blir større og bredere nettbasert. Det er særlig elever ved mindre skoler som kan få nytte av dette, i første omgang i matematikk S1 og Politikk og menneskerettigheter.

For voksne som synes helsearbeiderfaget er interessant kan nettet åpne nye muligheter.

Gjennom et nettbasert tilbud nåes flere av innbyggerne – og i neste omgang kan dette gi kommunene bedre tilgang på kvalifisert arbeidskraft, mener Finnmark fylkeskommune.