– Dette er selvsagt en viktig sak for Alta, men en enda viktigere for resten av Finnmark. Alta Høyre har aldri vært i tvil, og vi har støttet alle uttalelser som kreves at ambulanseflyberedskapen opprettholdes på minst samme nivå som i dag, sier leder i Alta Høyre, Bjørn Roald Mikkelsen, til Altaposten.

Fikk kritikk

Han og Høyre-politikere i Alta har fått mange kritiske spørsmål og mye pæs fra både vanlige folk og det  politiske miljøet. Det forstår Mikkelsen etter at Altaposten fortalte at fire i fylkestinget stemte mot en uttalelse med krav om opprettholdelse av beredskapen med ambulansefly. Forslaget ble satt fram av Venstres Trine Noodt. I alle fall tre av fem i Høyres gruppe stemte mot uttalelsen. Det samme gjorde MDGs Miriam Akkouche, noe hun senere beklaget som en feilvurdering etter å ha fått kort tid på seg da hun kom inn som vararepresentant.

– Jeg ønsker ikke å gå ut med kritikk mot de tre i Høyres gruppe som stemte mot uttalelsen, men konstaterer at vår Marianne Haukland brøt med gruppa og stemte for uttalelsen. Hennes opptreden er helt i tråd med Alta Høyres syn. Her har vi fulgt opp det et samlet politisk miljø har krevd; at et eventuelt jetlfly stasjonert i Tromsø ikke skal gå på bekostning av ett av de to propellflyene ved basen i Alta, sier Mikkelsen.

Vil ha alle med

Han viser til at Alta har rullebane lang nok til å ta ned jetflyet, men at  flyet for de fleste flyplassene i Finnmark ikke vil kunne lande og ta av.

– Derfor burde alle i Finnmark stille seg bak kravet. Endring vil ramme alle, og da spesielt de områdene av Finnmark som ikke er dekket opp av storflyplass, slår Høyre-lederen i Alta fast.