Førstkommende lørdag er dagen å merke seg for alle som er omså bare bittelitt motorinteressert.

Da slår Alta AmCarklubb og Alta MC-klubb seg sammen og stiller ut sine kjøretøy på Altagård. Det er motorsykkelens dag og vårmønstring for amerikanske biler samtidig.

Utstillinga er åpen for publikum fra klokka 11 om formiddagen, og det koster ingenting å komme inn og se.

– Her vil også være mulighet for å få kjøpt seg en kopp kaffe og en nystekt vaffel, da klubbene også setter opp publikumstelt med kafé på plassen, melder Birgit Wisløff og Svein Kato Johansen på vegne av Alta AmCarklubb og Kjell Arne Johnsen fra Alta MC-klubb.

Væravhengig

Et slikt arrangement er ofte prisgitt været. Er det fint vær, strømmer publikum til – og selvfølgelig motsatt om det regner.

– Værmeldinga ser ikke så aller verst ut, så vi håper at mange har lyst til å komme innom, sier Wisløff.

– Her kommer til å være mange fine sykler og amerikanske biler, både fra Alta, resten av vestfylket og Nord Troms, legger hun til.

Alta AmCarklubb og Alta MC-klubb har til sammen nærmere 100 medlemmer, men akkurat hvor mange som kommer til å stille ut sine kjøretøy har trioen ikke oversikt over ennå.

– Vi har ikke innsjekk på kjøretøyene før samme dag som utstillinga er, derfor er det umulig å si eksakt hvor mange som kommer, forklarer Wisløff.

Parade

Senere på dagen blir det paradekjøring – motorsyklene er første ute og starter sin parade klokka 14.00. De kjører en runde i byen og avslutter dagen på Kvenvikmoen der klubben har hus.

– Der fyrer vi opp grillen, så det er mulig å få kjøpt seg et lite måltid ute på Kvenvik også, sier Johansen.

Bilene starter ut på sin parade klokka 15.00 og vil også «gjøre byen» før de avslutter for dagen.

– Alt som går rundt og går sundt kan komme

Det er igjen klart for visning av utstyr som har noe som går rundt, og samtidig har en egen evne til å gå «sundt».

Det er nemlig vårslipp for byens og omegnens mange veterankjøretøy. Alt fra biler via snescootere og mopeder til motorsykler og traktorer stilles ut i den ene enden av Altagård-området. I den andre enden står entusiastene fra MC- og amcarmiljøet og stiller ut sine doninger (se hovedsak). Det blir altså nok å feste øynene på for de som tar turen fra klokka 11.

– Alt som går rundt og går sundt kan stilles ut. Det blir vanlig opplegg, slik vi bruker å ha det på våren, opplyser Yngvar Heitmann i Alta Veterankjøretøyforening.

– Ingenting nytt?

– Nei, vi har bare gammelt...