Natt til søndag hadde russejentene i Rave Cave innbrudd i bilen sin etter å ha grillet i Tollevika i Alta. Bilen hadde de latt stå der i håp om at det gikk bra.

– Vi parkerte bilen der ved fem-tiden i går natt, og allerede i åtte-tiden i dag hadde vi titalls ubesvarte anrop og meldinger. Det er helt forferdelig, det dunka ganske kraftig i hjertet,  sier Erle Haldorsen, som mener at gjerningspersonen(e) har vært der kun for å ødelegge.

Hun forteller at alt det elektriske i bilen har blitt revet ut og ødelagt.

– Spillere, ledninger, høyttalere og utstyr for lys og lyd, sier Haldorsen opprørt.

Må vente med anmeldelsen

Haldorsen forteller at de har rapportert hendelsen til politiet. Allikevel må de vente til onsdag før politiet kan opprette en sak på hærverket.

Er noe stjålet?

Ingenting, men det virker som de har bevisst har ødelagt ting av verdi, sier hun.

Enorme verdier

– Bare anlegget har nok en verdi på rundt 50.000 kroner. Vi har russebilforsikring, men den dekker så vidt vi vet ikke skader på bilen, sier Haldorsen trist.

Ønsker tips

Jentene fra Rave Cave ønsker å få tips, om noen vet noe, eller har sett noe i forbindelse med hærverket.

– Vi hører mange rykter, men vet ikke hva som er sant. Det som er sikkert, er at de(n) som gjorde det har visst at vi har stått her.

Mistenker to personer

Operasjonsleder ved Finnmark politidistrikt, Lars Jørgen Kleven, kan overfor Altaposten bekrefte at politiet har vært på stedet og mottatt signalement på to mistenkte fra innmelder.

– Innmelder observerte to gutter, og mistenkte innbrudd i russebussen. Han skal ha forsøkt å ta opp jakten, men mistet dem.

Politiet har enn så lenge ikke lyktes med å få fatt i de mistenkte guttene.