Torsdagskvelden fikk TV2-seerne møte musikkelskeren og livsnyteren Puskas. Det ble et følelsesladd møte med den kjente og kjære mannen fra Skien og Alta.

Blant de som så innslaget og lot seg røre var Robert Greiner. Han satte seg ned bak tastaturet og utformet en oppfordring som i skrivende stund er delt 187 ganger og likt av over 1.100.

«I vinter mistet Gunnar "Puskas" Schwaiger fra Alta kona, alltid blide og milde Lisbeth. På TV2 i Ramm & Tørnquist torsdag fikk han en opptur som skal gi fart på platebutikken de drev sammen», innleder Greiner i innlegget, hvor han oppfordrer folk lokalt til å ta i bruk platebutikken men også folk landet over til å ta kontakt via Puskas sine hjemmesider, for å bestille det de måtte trenge av musikk og musikkutstyr:

«Akkurat nå trenger jeg nye gitarstrenger. De skal jeg bestille fra Alta. Og jeg vet det blir prima vare - levert fra en humørfylt menneskevenn som brenner for det han gjør», heter det i innlegget (se hele innlegget nede i artikkelen).

– Håper å kunne bidra

Til Altaposten sier Greiner at han sporenstreks satte seg ned for å skrive innlegget, etter å ha sett programmet med Puskas på TV2.

– Jeg har bodd seks år i Alta, og som musikk-elev og musikk-interessert har jeg gått mye hos Gunnar og Lisbeth. De er og var fantastiske mennesker. For å illustrere det, etter mange år uten at jeg hadde vært i Alta, så dumpa jeg innom butikken. Regnet med at både Lisbeth og Gunnar hadde glemt meg, ikke minst fordi de omgås så mange mennesker. Men neida, det var rett i praten som om jeg ikke hadde vært borte en dag. Du kan ikke glemme slike mennesker, som er så åpne og hjertelige. Og du kan ikke la være å ønske dem alt godt.

(Artikkelen fortsetter under Facebook-innlegget)

– Det var litt derfor jeg skrev dette innlegget, for å gi mitt bidrag til at Puskas får en oppsving på bedriften. Selv har jeg to gaver i livet, jeg liker å skrive og jeg koser meg når det jeg skriver kan brukes til noe godt. Derfor er jeg glad for å se at akkurat dette innlegget spres så godt. Det kan kanskje være litt billigere å bestille fra en stor kjede sørpå, men det koster oss mer å miste lokale kjøpmenn som Puskas, sier Greiner.

– Jeg trengte nye gitarstrenger, og har sendt avgårde en bestilling. Jeg ba han sende de dyreste han hadde, ler Greiner.

– Og jeg håper flere vil bidra. For min del tok det ti minutter å skrive innlegget på Facebook og sende av gårde strengebestillingen. Og hva er vel ti minutter å bruke på noe slikt? Puskas har gitt mye til Alta og til alle som er glade i musikk. Nå er det på tide å gi noe tilbake, oppfordrer han til slutt.