Londal mener politiets vippe-politikk når det kommer til håndhevelse av piggdekkforskriften må ta slutt. I håp om å få endret regelverket, ber Venstre-politikeren statsråden se på saken.

Frist til 20. mai

I brev til statsråden ber han statsråden se på mulighetene for å at Finnmark lovlig kan bruke piggdekk frem til 20. mai hvert år. Dette begrunner han med at flere reiser til gamle hjemsteder og familie for feire 17. mai. Faller da nasjonaldagen på en torsdag, kan det være kolonnekjøring hjem søndag 20. mai, uten at værmeldinga har varslet dette.

– I Finnmark er det slik, at snøen kan være borte, gresset begynner å bli grønt, barn bader i sjøen, men så kommer 10 cm snø langt ut i mai på vidda, hevder han og kommer med forslag til ny ordlyd:

«Piggdekk eller kjetting må ikke brukes i tiden fra og med første mandag etter 2. påskedag til og med 31. oktober om ikke føreforholdene gjør det nødvendig. I Nordland og Troms er tilsvarende periode fra og med 1. mai til og med 15. oktober. I Finnmark fra og med 20. mai til og med 15. oktober. Vegdirektoratet kan gjøre unntak fra dette forbudet.»