Linda Heltne, direktør for Thon Hotell Alta, forsikrer at organiseringen av hotellene skjer i dialog med de tillitsvalgte. Hun sier også at det er deres plikt å holde åpent så lenge dette skjer på en forsvarlig måte.

Innleide selskaper

Thon Hotel Alta har innleide selskaper som tar seg av renhold og frokostservering. Derfor rammes de ikke like hardt av streiken som hotellene som har disse funksjonene i den daglige driften.

– Vi har også et ansvar overfor disse selskapene. Stenger vi dørene får heller ikke de gjort jobben sin, forteller Heltne.

– Det gjelder også de arbeidstakerne på våre hoteller som ikke er organiserte, og dermed ikke en del av den pågående streiken, sier hun.

Ikke full drift

På Thons restaurant i Bossekop har de klart å ta unna de arrangementene som har blitt bestilt før streiken startet, men har vært nødt til å stenge á la carte-serveringen.

– Vi kan ikke slite ut de som er igjen på jobb, sier Heltne.

Sjefene i arbeid

Foreløpig løser hotellene den lave bemanningen i resepsjonen med de som er igjen på jobb. Heltne, resepsjonssjefen og hotellsjefen tar selv de tre skiftene som må bemannes for å kunne holde hotellet åpent. Hun mener å kunne holde hotellet åpent i alle fall til og med mandag neste uke.

– Etter mandag får vi ta en ny vurdering, fastslår Heltne.

VENTER PÅ LØSNING: Streikevakter utenfor Scandic Alta. Fra venstre Viktorija Mauvik, Tom Runar Jomisko, Ellinor Monsen og Monika Dreyer. Foto: Lill Vivian Hansen

Knut Sigurd Pettersen, regiondirektør i Scandic, forteller at de vurderer drifta dag for dag.

– Denne uka går det greit, men vi følger med og vurderer hele tiden hvordan vi skal løse dette, sier Pettersen.

Pettersen sier at det er viktig å være ryddig i en slik konflikt og at det blir en spesiell situasjon.

På Scandic har de som er i overordnede stillinger måttet trå til på de områdene som er rammet. Så langt det er mulig vil de sette gjestene i fokus.

– Det viktigste er at gjestene får et rom og en seng, må vi stenge restauranten finnes det alltids en mulighet for å få seg en matbit utenfor hotellet, fastslår Pettersen.

Rundt 20 av hotellets ansatte er ute i streik.

Streikevaktene utenfor Scandic ville ikke gi noen kommentar til at hotellene drives videre uten de streikende på jobb.

– Men vi er imponert over at sjefene kommer på jobb allerede i 04.30-tiden, ler Tom Runar Jomisko.