NRS, som er den av de største aktørene i Altafjorden, melder i en pressemelding at resultatet før skatt for første kvartal ble på hele 253 millioner kroner. I dette ligger det riktignok en gevinst fra finansielle eiendeler på 87 millioner kroner.

I region nord alene oppnådde selskapet en inntjening før renter og skatt på 173 millioner, mot 64 millioner i samme kvartal i fjor.

– Årsaken til det gode kvartalsresultatet er en meget høy laksepris, samt lave og stabile produksjonskostnader fra forrige kvartal i region nord, uttaler konsernsjef Charles Høstlund i pressemeldingen.

Prisen på laks i kvartalet er den høyeste som er blitt registrert de siste 20 årene i et kvartal.

Styrker sin posisjon

I februar fikk NRS ytterligere fem lokaliteter godkjent etter ASC-standarden (Aquaculture Stewardship), som regnes som en av de strengeste internasjonale miljøstandardene i næringen. Dette er Høstlund godt fornøyd med.

– Vi er svært fornøyd med at 7 av 12 lokaliteter i Finnmark er sertifisert etter standarden. Dette er en global standard for ansvarlig havbruk som sammen med våre grønne konsesjoner vil bidra til å redusere påvirkningen på miljø og samfunn, sier Høstlund.

Dette kommer i tillegg til at de i løpet av det første kvartalet kjøpte opp de resterende aksjene i datterselskapet Nord Senja Laks og nå eier alle aksjene i selskapet.

– Bakgrunnen for transaksjonen er å samordne NRS sin oppdrettsvirksomhet i region nord ytterligere. Dette vil på sikt gi økt kostnadseffektivitet. Gjennom transaksjonen befester NRS sin posisjon i Troms, som er et viktig vekstområde for næringen i fremtiden, heter det.

Prøver seg offshore

Gjennom et samarbeid med Aker ASA, hvor Aker sitter på offshorekompetanse og NRS bidrar med havbrukskompetanse, satser NRS på et offshore oppdrettsanlegg som er dimensjonert for værharde områder.

– Målet er å videreutvikle en lønnsom oppdrettsnæring og bidra til å løse miljø- og arealutfordringer i næringen, sier Høstlund.