Siden september i fjor har Tatiana Amundsen forsøkt å sette en stopper for de av kundene til TOOLS som parkerer rett under soveromsvinduet hennes tidlig på morgenkvisten. Der står bilene og går på tomgang, til tross for at kundeparkeringen kun er noen meter unna.

Klagene har hun sendt til både butikken og til sameiet i Markveien i Alta sentrum.

– Folk ser ikke ut til å skjønne at det ikke er lov å parkere der, sier hun og peker ned fra balkongen på inngangsdøra til butikken.

Amundsen føler at hun blir oversett når hun påpeker at hun plages av eksos og støy fra bilene.

Blir ikke tatt på alvor

Amundsen henviser til norsk lov om forbud mot tomgangskjøring og ellers vanlig folkeskikk. Men hun føler seg maktesløs og mener hun ikke blir tatt på alvor.

– Jeg ga i september beskjed til Europark om praksisen, og venter på at det skal skje noe. Alt jeg ønsker er et skilt eller lignende som sier at parkering er forbudt, eller i det minste at det ikke er lov med tomgangskjøring.

– Er butikken klar over at kundene sperrer veien for andre, og ødelegger for beboerne når bilene går på tomgang? Eller gjelder reglene om parkering kun for oss som bor her, spør hun.

GÅR PÅ TOMGANG: Allerede fra kvart på syv står kundene klare til å handle hos TOOLS, gjerne mens bilen står på tomgang. Det får Tatiana Amundsen til å se rødt. Foto: Bjarne Krogstad

Tok saken i egne hender

En dag fikk hun nok og bestemte seg for å parkere sin egen bil foran butikkdøra, i protest. Først da fikk hun svar, men ikke fra dem hun forventet.

– I et anonymt brev står det at jeg må flytte bilen min, ellers blir speilene ødelagt og vinduene knust og bilen vil få riper i lakken – rett og slett en trussel. Jeg ble sjokkert. I stedet for å sende meg en mail og svare på de sakene jeg ønsker å ta opp, får jeg uhøflige, usignerte brev som truer meg og min bil. Det ser nesten ut som de vil at jeg bare skal holde kjeft, og leve slik som det er. For jeg har visst ingen rett til å klage, sier hun og legger til:

– Gi meg en epostadresse, eller et telefonnummer, så kan jeg ringe og forklare situasjonen.

Saken fortsetter under bildet.

TRUET: I et anonymt brev fikk Tatiana Amundsen klar beskjed om å følge reglene til sameiet, med en oppfordring om å la saken ligge, eller bli latterliggjort på årsmøtet til sameiet: «Om du feilparkerer og din bil får riper i lakken, eller speil, lykter eller vindu blir knust så må du betale reparasjoner selv, og det vil du vel unngå eller hva?» heter det i brevet. Foto: Privat

Ordner skilt

Daglig leder for TOOLS/Sentrum Motor og Verktøy, Gøran Thomassen Majala, bekrefter overfor Altaposten at ansatte i butikken har vært i kontakt med Amundsen, men at hun aldri har tatt kontakt med han direkte for å løse problemet.

– Da jeg fikk nyss i dette, pratet jeg med styrelederen i sameiet. Og som butikksjef har jeg bestemt at vi går til innkjøp av to store blomsterpotter som skal settes foran inngangen. Så holder vi faktisk nå på å lage et skilt med «tenk på miljøet, stop motoren», sier Thomassen Majala.

Ser stort på det

– Jeg er ikke helt enig i fremgangsmåten hennes. Hun har aldri kommet til meg direkte, men jeg velger å se stort på det og tar de grepene jeg nevner for å hindre uønsket parkering og tomgangskjøring, sier han og legger til:

– Vi er i sentrum, så det er grenser for hva som kan gjøres med problemet, men vi vil uansett gjøre det vi kan for at det skal bli bedre, sier Thomassen Majala.

Avstår fra brevet

Thomassen kommenterer overfor Altaposten at de ikke under noen omstendigheter stiller seg bak brevet som Amundsen har mottatt.

Ingen ved TOOLS som Altaposten har snakket med kjenner til eller vedgår å ha skrevet de usignerte brevene.

Ingen kommentar

I Sameiet Markveien 37/39 står Ole Petter Haugen oppført som styrets leder. Han ønsker ikke å kommentere saken fordi den skal opp under årsmøtet i sameiet tirsdag.

– Det her er i utgangspunktet en sak mellom henne og Tools, sier Haugen kort.

Haugen kjenner heller ikke til brevet som er undertegnet «Sameiestyret, beboerforeningen og ansatte TOOLS».

– Jeg vet kun at hun har klaget tidligere, men som sagt blir dette en sak mellom henne og TOOLS, som skal behandles på årsmøtet, avslutter han.