Altas grunnvann vant som juryen uttalte «den ypperste av den ypperste prisen» for grunnvannskilder i Norge.

Virksomhetsleder Trond-Einar Uglebakken mottok den ærefulle prisen. Han var naturlig nok både stolt og glad da Altaposten snakket med han like etter utdelinga.

Seier å komme til finalen

Tommy Johansen, fagteknisk ansvarlig i Alta kommune, sa før resultatet var klart, at bare det å komme til finalen er en seier.

– Det viser at vi har meget god kvalitet på drikkevannet vi leverer Altas befolkning, vi er jo allerede best i Nord-Norge. Det er grunnvannet i Alta som holder så høy kvalitet at vi ligger i Norgestoppen.

Viktig leveranse

På plass under kåringen på Telenor Arena var Uglebakken sammen med kommunalteknisk planlegger Tom-Jøran Olsen. De to hadde for øvrig det viktige oppdraget med å frakte og levere de edle dråpene fra Alta til kåringen av Norges beste drikkevann.

Deltakelseskriterier

For å kunne delta i konkurransen må vannverket være godkjent av Mattilsynet og levere vann til minst 500 innbyggere. Juryen besto av fire fagpersoner som har smakt og luktet seg frem til resultatet gjennom blindtesting. Det kåres to vinnere – en i grunnvannskilder og en i overflatekilder. I årets kåring var det 18 vannverk, herav tre fra Nord-Norge, Alta, Narvik, Alstahaug og Hattfjelldal.

Arrangør

Det er Norsk Kommunalteknisk Forening, KS Bedrift og Norsk Vann, samt en rekke faglige og ideelle foreninger, som arrangerer messen. Messen er i hovedsak for de som jobber med kommunaltekniske oppgaver som avfall og gjenvinning, forvaltning, drift og vedlikehold av bygg og eiendom, plan- og byggesak, brann, sikkerhet og beredskap, IT, kart og geodata, utemiljø, veg, trafikk, parker, idretts- og grøntanlegg og vannforsyning og avløp, og er i følge nettsiden den eneste i sitt slag.

I tillegg til å være en faglig møteplass arrangerer messearrangørene en del konkurranser, blant annet Norges beste drikkevann.