– Dette skal både være et tilbud til de som kanskje ikke har hatt muligheten til å fiske laks i elv før og for de som ønsker å videreutvikle interessen, sier nestleder i Alta Laksefiskeri Interessentskap (ALI) og prosjektleder for Camp villaks, Karianne Johansen.

De legger til rette med både  fiske- og turutstyr og håper med dette å så et aldri så lite frø for friluftslivet hos ungdommen.

Camp Villaks

Camp Villaks er et arrangement som Norske Lakseelver startet i 2015. I år kan fiskeglad ungdom mellom 15 og 18 år få oppleve alle lakseelvers mor, nemlig Altaelva. Å få kaste ut flue eller sluk i elva er for mange en uoppnåelig drøm, men i år kan ungdom fra hele Norge ta turen hit. Camp villaks er et lavterskeltilbud hvor friluftsinteressert ungdom kan lære å fiske laks.

GLEDER SEG: Laksefisker Tone Holten gleder seg til Camp Villaks i juni. De håper på god påmelding. Foto: Privat

I dag er det de godt voksne som dominerer mange lakseelver. Det er noe Johansen og ALI vil komme til livs.

– Vi ser at snittalderen på laksefiskere øker. For å få interessen og rekrutteringen opp blant de unge, er det viktig med et slikt arrangement som dette, sier Johansen.

Det er mange ungdommer som ikke har fotball, idrett eller dataspill som interesse – og da kan dette være et godt alternativ.

– Camp villaks skal være et sosialt arrangement på linje med andre fritidsaktiviteter hvor unge kan møtes og bli kjent. Fisken  og friluftslivet er bonus, for når det kommer til stykket, er det jo turene som teller, sier hun.

Under frifisket

Fiskecampen er lagt til 17. til 19. juni, både for nybegynnere og vidrekommende. Flere instruktører står klare for å dele av sine fisketips og erfaringer. To av dem er  Altaelvas egene lakseambassadører Johanne Nikolaisen (19) og Tone Holten (18)

– Vi skal stille opp og lære bort alt fra fisketeknikk til hvor man skal fiske i elva. Laksefiske kan alle lære seg og  det er ikke så vanskelig. Vi skal bruke både flue og sluk, så her blir det litt for alle. Det er kanskje litt lettere å fiske med  sluk, men fluefiske er morsomst. Deltagerene skal få prøve seg på begge deler, forteller de to.

Jentene gleder seg og håper at mange melder seg på campen.

– Dette blir både  spennende og artig. Vi gleder oss skikkelig, og ved å lære bort til andre, lærer vi masse selv også, forklarer jentene.

– Vi skal sove ute i telt og lavvo og lage mat sammen på bål. Og forhåpentligvis  blir det fersk laks til middag, avslutter Karianne Johansen, som  oppfordrer alle ungdommer til å søke før fristen som er 1. mai.