Nuvsvåg Utviklingslag reagerer kraftig på Finnmark fylkeskommunes svært urettferdige fergetilbud og oppfordrer fylkespolitikerne innstendig om å rette opp i skjevhetene i fylkestinget 13. og 14. desember. Vi vil belyse urettferdigheten ved å sammenlikne fergerute 510 Øksfjord-Tverrfjord med fergerute 550 Korsfjord-Nyvoll.

Det er omtrent like mange fastboende i bygdene som betjenes av disse rutene (85 fastboende i bygdene som betjenes av rute 510: Nuvsvåg og Tverrfjord), men forskjellene på rutetilbudene er hårreisende.

Rute 550 har 39 ukentlige rotasjoner, mens rute 510 har 23 om sommeren, 27 resten av året. På søndager er det 5 rotasjoner på rute 550 mot 1 rotasjon på rute 510.

Siden de nye rutene ble innført i 2016, har utviklingslaget og kommunen gitt tilbakemelding gjentatte ganger på at situasjonen er uholdbar. Likevel skjer det ingenting. Fylket hadde høring i sommer, men vi har ikke fått tilbakemelding om utfallet. 15. mars 2017 bevilget derimot fylkestinget 650 000 kr for 2 ekstra rotasjoner på rute 550.

I Nuvsvåg og Tverrfjord er det spesielt mangelen på rotasjoner i helgene som rammer befolkningen og næringslivet (turisme og fiske):

- det er ikke mulig å nå hverken fly eller hurtigrute på søndager

- 10 timer ventetid hvis man skal fly på lørdager

- skal man komme seg til Tromsø på en mandag, må man reise senest på lørdagsmorgenen og vente 8 timer på hurtigruten i Øksfjord. Eller man kan reise på fredagen.

Det mest prekære behovet på rute 510 er:

- 1 ektra rotasjon på lørdager (ettermiddag)

- 2 ekstra rotasjoner på søndager (morgen og ettermiddag)

Fylkespolitikere, husk at dere skal ta vare på HELE fylket!

Nuvsvåg Utviklingslag

Fabrice Caline, leder