Først må jeg si meg helt enig med partikamerat Torfinn Reginiussen – og bryter også med partiet i storskolesaken. En sentrumsskole på 650 elever blir så altfor stort.

Som jeg sa under medlemsmøtet, står jeg fast på «nærskoleprinsippet». Vi må beholde og ruste opp nærskolene Komsa, Bossekop og Aronnes. I tillegg bygge ut Aronnes skole til 1-7-skole. Tror også det vil bli den beste økonomiske løsningen på sikt.

Når det gjelder vedtaket om å legge ned Kåfjord skole, så kan det fravikes. Det er ingen skam å snu, heller ikke i politikken.

Våre kommunepolitikere må ha småskolebarna og deres foreldre i tankene når de skal ta stilling til storskolesaken. Det handler om trygghet, trivsel og bolyst for småbarnsfamiliene.

Det er noen som er opptatt av fordelene med det store fagmiljøet man oppnår ved en storskole. Her velger jeg å bruke et gammelt, kjent uttrykk: Dess flere kokker, dess mere søl.»

Mener det er andre miljøhensyn som er viktigere, det er noe som heter arbeidsmiljø. I et lite arbeidsmiljø er alle ansatte synlige, man bryr seg om å ta vare på hverandre. Som igjen gjenspeiler seg i hele skolemiljøet mellom lærer og elev.

Så til slutt, kjære kommunepolitikere, lytt til hjertet når dere skal avgjøre storskolesaken.

Sigmund Karlsen

Far, bestefar og oldefar