Redaktøren i Altaposten bruker ord som pinlig, smålig og manglende klokskap om politikerne i Hammerfest. Det minner meg om en taler som i sitt manusskrift hadde tilføyd i margen: «Svak argumentasjon, øk stemmevolumet». Redaktøren har nok innsett det samme og bruker i stedet utskjelling for å kompensere for manglende saklighet. Jeg vil holde meg langt unna denne form for diskusjon og i stedet stille han følgende spørsmål:

Du hevder at man i Hammerfest er redd for et felles arbeidsmarked. Har du eksempler på arbeidstakere som vil bruke fire timer daglig i reisetid mellom bolig og arbeidsplass?

Du taler varmt for hensynet til pasientreiser til sykehuset i Hammerfest ved bruk av båten. Til dette er å si at sjøtransport er like utsatt ved dårlig vær og at det sjelden er stengt over Sennalandet. Statistikken hittil i år viser et snitt på 4,7 pasienter daglig som bruker båt, mens 3 ganger så mange reiser med bil eller buss.  Er det forsvarlig å bruke så store midler av hensyn til pasientreiser på en båt som tar 120 passasjerer?

Redaktøren må gjerne ha sine konspirasjonsteorier om hammerfestmiljøet. Selv har jeg faktisk benyttet VargsundXpressen en gang tidligere i år og vil i september igjen benytte båten til Alta fordi jeg ikke ønsker å sitte en time på Skaidi å vente på en ny buss som kanskje ikke kommer eller er forsinket. Aksepterer du ikke at folk i Hammerfest foretrekker en ekspressbuss til Alta lufthavn som fanger opp passasjerer både i Rypefjord og Kvalsund på turen? Hvor mange ganger har du forresten selv benyttet VargsundXpressen til Hammerfest?

Tom Mortensen

Hammerfest