Jeg leste i avisen at det var noen ungdommer som hadde kjørt galninger rundt i Alta, og gjort byen utrygg både for seg selv og andre. Og jeg tenkte jeg bare ville si at mitt barn Engelen, gjør aldri galt.

Barnet mitt kjører riktignok moped, og da jeg var ute for å kaste søppel, så la jeg merke til mopeden som sto der med oppbrettet skilt. Og da jeg fikk høre hva Engelen hadde å si om den saken, så skjønte jeg hvorfor den sto slik.

Og hvis dere tror det var for å skjule skiltnummeret, så tar dere grundig feil. Det var nemlig fordi han selv hadde behov for å se sitt eget skiltnummer mens han kjørte. I tilfelle noen ringte, kunne han på den måten lett fortelle nummeret. Bare sånn i tilfelle selvfølgelig.

Hørte også at det var en ATV med i bildet. Jeg må si at selv om både Engelen min og kameratene hans både har parkert mopeder og ATVer utenfor huset vårt, så vet jeg selvfølgelig at dette ikke gjelder noen av dem.

Skulle noen våge å komme hit og prøve å fortelle meg at min Engel har deltatt på noe slikt, så skal de få passet påskrevet. Dette har jeg fortalt Engelen min, så han vet at ingen trenger å si at mitt barn, Engelen, gjør noe galt.

Dette vet jeg som forelder, for jeg er jo ikke blind heller. Jeg hadde vel sett det, hvis Engelen min var en av dem som drev med uansvarlig kjøring og var til fare for seg selv og andre.

Hadde jeg som forelder hatt den minste mistanke om at Engelen min kanskje kjørte slik at det kunne endt med døden, så skulle nok nakkehårene røket, rumpen hadde vært rød og mopeden, ja den hadde vært historie. Jeg skulle personlig skåret hull i dekkene, for jeg hadde nemlig visst at Engelen min hadde ikke hatt penger til å kjøpe nye.

Men mitt barn Engelen, gjør aldri noe galt, og jeg kan derfor som forelder sove godt om natten. Jeg hører mopeder som kjører fram og tilbake, spinner og herjer som gale, ser at mopeden til Engelen min er borte og jeg vet at jeg kan sove godt.

Det er ikke min Engel som risikerer sitt eget liv, kompisen sitt liv, eller en tilfeldig person sitt liv. Og skulle det verste skje, at en ble drept, så vet jeg som forelder at dette kan jeg leve med.

Alt dette vet jeg som forelder, for jeg er jo som sagt hverken blind eller døv.

Jeg har kun satt denne saken litt på spissen, og håper at foreldrene til Engelen tar tak i saken, før de kanskje ender med å måtte besøke Engelen på kirkegården. Du kan lese om saken som er omtalt i Altaposten her.

Siv Dagny Strifeldt

Altaposten har fått tillatelse til å publisere dette innlegget, som først ble lagt ut på blogg.no

ALDRI MIT BARN: Siv Dagny Strifeldt skriver om Engelen, som aldri gjør noe galt. Foto: Privat