I en sak publisert på Finnmarkssykehusets hjemmesider omtales politiets henleggelse i den såkalte «journalsnoke-saken», der avtroppende sykehusdirektør Torbjørn Aas, klinikksjef Inger Lise Balandin og flere ansatte i Klinikk psykisk helsevern og rus ble anmeldt for brudd på taushetsplikt.

Her fremgår det at direktøren og klinikksjefen er svært glade for at saken nå er henlagt.

«I Politiets brev til de anmeldte står det at saken har vært oversendt Statens helsetilsyn for vurdering, og de anbefaler ikke påtale. Saken er derfor henlagt på grunn av manglende påtalebegjæring», heter det i artikkelen på Finnmarkssykehusets hjemmesider.

– Veldig tilfreds

Direktør Aas legger overfor egen nettpublikasjon ikke skjul på at han er glad for henleggelsen:

– Jeg er veldig tilfreds, samtidig kommer ikke henleggelsen som en overraskelse. Det viser at vi har handlet korrekt, sier Aas.

Klinikksjef Balandin er også sitert i saken. Hun poengterer at saken har vært en belastning:

– Jeg er glad for at saken avsluttet og at pasienter kan føle seg trygge på at ingen snoker i deres journaler. Ansatte gjør kun den jobben de skal gjøre. Dette er en oppreisning for de ansatte, sier Balandin ifølge nettstedet.

– Det er en trygghet at Statens helsetilsyn har vurdert saken. Vi har jobbet profesjonelt med dette. Vi har forholdt oss til HELFO, til Helsetilsynet og fylkeslegen, er Aas og Balandin sitert på.

– Vi vil forsikre våre pasienter om at vi har strenge regler når det gjelder innsyn i journal. Våre ansatte har høy bevisthet rundt innsyn i journal, heter det på nettpublikasjonen.

Her trekkes det fram at årsaken til at pasientjournalene ble åpnet og gått gjennom var for «å sjekke hvordan offentlige helsemidler brukes».

– Det er foretaket pliktig til å gjøre, heter det i nettartikkelen.