Her er oppskriften:

Kremet reinsdyrsuppe

  • 1 liter god viltkraft, ev vann med flytende viltbuljong

  • 1 pk seterrømme

  • 1 pk kremfløte

  • ½ vaniljestang

  • 1 kvast rosmarin

  • Ca 1 ss bringebæreddik

  • Smak til med salt og pepper

  • Jevnes med maizenna

1. Bland fløten inn i rømmen med en slikkepott. Dette for å unngå «hvite prikker» i suppen.

2. Kok opp kraft, fløte og rømme, og krydderguffen

3. Jevn suppen til ønsket tykkelse

4. Smak til med eddik, krydderguffe og salt og pepper

5. Tilsett litt ferske grønnsaker, og gjerne strimer av varmrøkt rein like før servering.

6. Legg laksespydet over suppa ved servering

7. Slurp og kos deg!

Laksespyd

  • Strimlet laksefilet

  • Skåret røykelaks

1. Strimle laksen i en fin avlang bit

2. Stikk en grillpinne gjennom fisken på langs

3. Rull fisken inn i tynne biter med røykalaks

4. Bakes på 175 grader i 5-6 minutter